Antistres radionice u Beogradu

hoNakon više uspešno realizovanih radionica u Vršcu, Centar Prozor organizuje Antistres Reiki radionice u Beogradu koje će vam pomoći da prevladate stres uz pomoć reiki tehnika.

Stres je naš svakodnevni pratilac i bilo da smo zaposleni u internacionalnoj kompaniji, u maloj prodavnici iza ugla ili smo nezaposleni, bilo da imamo decu ili ne, kada je stres u pitanju sve razlike među nama nestaju. Stres je fizička i psihička reakcija na potencijalno ugrožavajuće događaje iz spoljašnje sredine, ali i neke naše unutrašnje doživljaje. Savremena medicina došla je do saznanja da je hronični stres jedan od uzročnika mnogih oboljenja.

Stres nam često služi kao izgovor za činjenicu da vrlo malo vremena posvećujemo sebi i ljudima koje volimo, da ne stižemo da se vidimo sa prijateljima češće, da smo hronično neispavani, umorni i mrzovoljni. Stres je sveprisutan.. Univerzalni izgovor za sve nedaće koje imamo i čak moramo imati, kao ozbiljni, odrasli ljudi. Međutim, uzročnici stresa nisu uvek izvan nas. U stvari, ako malo pažljivije pogledamo, otkrićemo da često mi sami stvaramo sebi stres, svojim reakcijama na različite događaje.

Učešćem na Antistres Reiki radionicama imaćete priliku da osvestite vezu između svojih misli i osećanja i usvojite i uvežbate različite tehnike za redukciju stresa.

Reiki je potpuno prirodna metoda tradicionalne medicine koja se zasniva na polaganju ruku na telo klijenta. Međutim, reiki metoda obiluje moćnim tehnikama koje se mogu primeniti van klasičnog reiki tretmana i koje dovode do duboke relaksacije, brzog smirenja misli i jačanja odbrambenih sposobnosti organizma. Usvajanjem ovih tehnika, i njihovom redovnom primenom, eliminisaćete ili smanjiti negativne efekte stresa. Radionice se zasnivaju na usvajanju i primeni Reiki principa.

Na radionicama ćemo:
Otkriti ličnu definiciju stresa i utvrditi kada ga najčešće osećamo.
Osvestiti vezu između naših misli i osećanja kao i činjenicu da stres uglavnom stvaramo sami.
Upoznati se sa reiki principima čijom primenom u značajnoj meri možete smanjiti stres.
Ovladati različitim tehnikama za redukciju stresa i uvežbati ih.

Svi učesnici dobijaju materijal koji im omogućuje samostalnu primenu tehnika, CD sa vođenim meditacijama za opuštanje, kao i sertifikat Centra Prozor.

Program se odvija tokom vikenda 12. i 13. oktobra od 15.30h- 19.30h u Resavskoj ulici br. 76 ( caffe club ,,Abra,,).

Cena celokupnog programa je 4000,00 dinara.
Autorka i voditeljka programa je Suzana Vemić, dipl. psiholog, Transakcioni savetnik, Reiki Master i life coach. Informacije i rezervacije na telefon- 064 23 56 169 ili mejl: centar.prozor@gmail.com.

Rezervacije su obavezne, pošto je broj mesta ograničen.